La Pucelle

Drankenkaart

Wijnkaart (per fles)

 

Witte wijnen:

Il Cigno Pinot Grigio, Italië € 23,50

Rutini, La Vuelta Unoaked Chardonnay, Argentinië  € 26,50

Villa Don Carlos, Sauvignon Blanc, Chili € 26,50

Miquel Torres, Tormenta Viognier, Chili € 29,50

Trimbach, Pinot Blanc, Frankrijk € 32,50

 

Rode wijn en Rosé:

Diepe Gronde, cabernet Sauvignon-Merlot, Zuid Afrika € 23,50

Rutini, La Vuelta Malbec – Merlot,  Argentinië € 24,50

Marques de Riscal, Tempranillo , Spanje € 28,50

Mahler Besse, Cheval Noir,  Frankrijk € 37,50

Joseph Drouhin, Fleurie,  Frankrijk € 37,50

Diepe Gronde, Cape Rosé, Zuid Afrika € 23,50

 

Mousserend:

La Iaia Nuria, Spanje € 32,50

Louis Roederer Champagne Brut premier, Frankrijk € 69,50

 

 

BIERKAART

Leffe Blond €4,50

Leffe Blond is een authentiek blond abdijbier waar een vleugje bitterheid doorschemert  Leffe Blond bevat 6,6% alcohol.

Petrus Blond € 4,95

Blond bier van hoge gisting. Het 100% mout brouwsel zorgt voor een volmondige zacht-zoete smaak met een frisse bittere nasmaak. In de neus komen de typische karamel-aroma’s van het mout en de citrus-aroma’s van de hop naar boven. Zijn mooie helder blonde kleur en zachte witte schuimkraag maken het bier compleet.

Orval € 5,95

Er wordt slechts één variant verkocht, gebotteld in de karakteristieke 33-cl flesjes die nog zijn ontworpen door Henri Vaes, de architect van de abdij. De geëtiketteerde 6,2% alcohol is een gemiddelde. Jonge Orval, net uit de brouwerij, heeft een hoppig en verfrissend aroma en smaak, naast fruitige toetsen. Op een leeftijd van vier tot vijf maanden krijgt het een enorme schuimkraag. De fruitigheid ruimt plaats voor een zurigheid; bijna alle restsuikers zijn verdwenen. Vanaf zes maanden krijgt het door het samenspel van de gisten "wilde" (Brettanomyces-)karakteristieken en hints van melkzuur en citroenzeste. Wanneer het bier een jaar oud is, heeft het een droge bitterheid.

Zundert € 5,95

De monniken van de Abdij Maria Toevlucht in Zundert brouwen bier. De monniken in Zundert zijn trappisten, het bier is dan ook een trappistenbier. Het bier is van natuurlijke grondstoffen gebrouwen: een koperblond bier met 8 % alcohol.

Urthel Hop It € 5,95

De kleur is goudgeel met een troebele doorkijk en een mooie witte schuimkraag. In de geur domineren hop en enkele geuren van fruit zoals citrus sinaasappel. De uitzonderlijk hoge maar verfijnde bitterheid van Urthel Hop-It het verfijnde hoparoma en het alcoholpercentage van 9,5% maken deze blonde Urtheltelg ongeëvenaard.  De afdronk is droog en lang.

Duvel € 5,50

Duvel is een Belgisch blond speciaalbier van Brouwerij Duvel Moortgat uit Breendonk Het heeft een hoge gisting en wordt nog eens hergist op fles. Het alcoholpercentage bedraagt 8,5%.

Lucifer € 6,50

Lucifer is een sterk bier, alcoholpercentage 8% met een mooie gouden kleur en een romig wit schuim. Laat u verleiden door zijn lengte in de mond van zijn fruitige aroma, subtiele toetsen en sprong in haar zoete bitterheid.

Karmeliet Tripel € 5,50

Karmeliet is een complex goud- tot bronskleurig bier met een romige schuimkraag. Dit komt onder meer door de gebruikte granen, maar ook door een beperkt gebruik van  Stiermarkse hop het overvloedig kruiden en het fruitig karakter, (banaan en vanille )van de huisgist.

Leffe Tripel € 5,50

Leffe Tripel heeft een zeer complexe smaak. Het kan omschreven worden als subtiel, licht en fris, maar ook vol in de mond met een fascinerende afdronk. Ook deze wordt gebrouwen van water, mout, mais, hop en gerstemout, maar ook met tarwe. Leffe Tripel heeft een licht zoete en bittere smaak met een noot van citroen in de afdronk. Leffe Tripel is een traditionele abdijbier. In 1152 werd de Abdij van Leffe gesticht, gelegen in de maasvallei nabij Dinant in België. Sinds de oprichting wordt het klooster bewoond door paters Norbertijnen.

Strandgaper, Scheldebrouwerij € 4,95

Strandgaper is een schaaldier welke in het Scheldegebied voorkomt. Een blond toegankelijk bier van 6,2% vol. alcohol met een volle smaak en een frisse zacht bittere afdronk.

Zeezuiper, Scheldebrouwerij € 4,95

Zeezuiper is een goudblonde moutige triple van hoge gisting met 8% vol. alcohol. Dit bier heeft een eigen karakter door o.a. gebruik te maken van koriander. 

Hop en Liefde € 5,50

Brouwerij de Molen. De naam geeft het al aan, er is extra aandacht voor de hop in dit troebele biertje. Het is geen zwaar biertje maar lekker fris en met een alcoholpercentage van 4,8% kun je zonder problemen ook nog een tweede bestellen. De smaak is extra bitter doordat het biertje extra is gehopt. Naast het bitter proef je ook een duidelijke citrus en grapefruitsmaak, een combinatie die uiteindelijk zorgt voor de frisheid van dit biertje. Het biertje heeft een mooie donkerblonde kleur en een schuimkraag die lang aanblijft. 

Vuur en Vlam € 5,50

Brouwerij De Molen, gevestigd in een molen te Bodegraven, is waarschijnlijk de meest uitzonderlijke brouwerij van Nederland. Bestierd door Menno Olivier wordt hier geëxperimenteerd bij het leven, en niet zonder succes: de jaarlijkse lijst van ratebeer.com (een wereldwijde consumentenpeiling) zette de brouwerij op de 10e plaats – van de wereld! Daarmee was het meteen de beste brouwerij van Nederland en zelfs Europa. Biergeschiedenis wordt, druppel voor druppel, in Bodegraven geschreven! Een klassiek Engelse India Pale Ale, dus niet gefilterd en ongepasteuriseerd. Hergist op fles, koperkleurig en van hoge gisting. Uiterst doordrinkbaar gehopt, vol en rond: het enige extreme aan dit bier is de balans. Het alcoholgehalte is 6,2% per volume.

Piraat € 6,50

Kleur: amber met witte schuimkraag Alcoholvolume: 10,5%  Aroma: bitterzoet en kruidig  Smaak: licht zoet en warm, complex en rijk, hopbitter Afdronk: hopbitter en lang. 

Kwak € 5,95

Dit bier heeft een heerlijke fruitige geur die doet denken aan abrikozen, maar ook de zoetigheid van zoethout komt naar voren.

Urthel Samaranth € 5,95

Zeer sterk biertje met een alcoholgehalte van 11,5% per volume. Heeft een zachte, zoete en fijn bittere smaak. Daardoor erg rijk aan aroma en heeft een geur van gedroogde vruchten.

La Trappe Isid’or € 5,95

Vernoemd naar broeder Isidorus, de eerste brouwer van abdij Onze  Lieve Vrouw van Koningshoeven. Gebrouwen ter gelegenheid van het 125-jarige bestaan van de Trappistenbrouwerij in 2009. Ongefilterd, lichtzoetig amberbier met een note van karamel, dat nagist op de fles en een volle zacht-bittere smaak en een fruitige afdronk heeft. Alcoholpercentage 7,5 %

La Trappe Quadrupel € 5,95

Quadrupel is het zwaarste bier van La Trappe met een prachtige amberkleur. De warme, intense smaak is vol en goed gebalanceerd.  Moutig zoet, licht gebrand en aangenaam bitter met een zoete afdronk. Quadrupel gist na op de fles en heeft aroma’s van onder andere banaan, amandel en vanille. Alcoholpercentage 10%

Gouden Carolus Classic € 5,95

Alcohol 8.50%, Categorie: donker bier, Brouwerij het Anker,  Volle, rijke neus van melasse, toffee en peerdruppels. Krachtig en toch soepel. Sterke toffee smaak en rozijnen in de mond. Rijk, kruidig en zoet. Mooie warming van  alcohol en chocolade noten. Veel rijke fruitsmaken en een lange, zachte afdronk.

Chimay Special (blauw) € 5,95

Een bruin bier met een alcoholgehalte van 9%, De smaak blijft zich nog een paar jaar na het brouwen ontwikkelen, waardoor het bier het beste enkele jaren bewaard kan worden voor het wordt gedronken.

Leffe Bruin € 4,95

Leffe Bruin (6,5%) is een authentiek abdijbier met een diepe, herfstbruinekleur en een volle, lichtzoete smaak van caramel, beide te danken aan de donkergebrande mout.

Liefmans Goudenband (kroonkurk 37,5cl) € 7,50

Liefmans Goudenband wordt gemaakt in open kuipen met bier van gemengde gisting, waarna het 4 tot 12 maanden verder mag rijpen in de kelders. Rijp bier wordt versneden met jong bier om de gisting opnieuw op gang te brengen. Liefmans Goudenband is een provisiebier, en net als wijn wordt het alleen maar beter met de jaren. Zelfs na tien jaar smaakt het roodbruine bier nog altijd even fris! Alcoholpercentage 8%

Rochefort 8 € 5,50

Dit bier heeft een mooie roodbruine kleur met stevige -tussen wit en crèmekleur- schuimkraag die goed aan de wand van het glas blijft kleven. De geur is complex. Kruiden, fruitig en zelfs een beetje bitter.

Boon Oude Geuze € 4,50

Oude Geuze Boon is een monument van smaak en heeft een alcoholvolume van 7%. Het bestaat voor 90% uit malse lambiek van 18 maanden oud, 5% karaktervol bier van 3 jaar en 5% heel jonge lambiek, die zorgt voor vergistbare suikers en levensvatbare gisten.

Boon Geuze Mariage Parfait 2011  (kroonkurk, 37,5 cl) € 7,50          

Geuze Boon Mariage Parfait heeft een alcoholvolume van 8%. Het bestaat uit 95% malse lambiek van minstens 3 jaar oud speciaal hiervoor gereserveerd en 5% jonge lambiek. Die laatste zorgt voor vergistbare suikers en levensvatbare gisten.