Groepsmogelijkheden en arrangementen
Voel je welkom!
Voor jouw bijeenkomst reiken we je alle mogelijkheden aan om er een mooi event van te maken. La Pucelle (anno 1973) verzorgd al vele jaren tal van ontvangsten, lunches, diners, borrels, vergaderingen binnen de prachtige oude muren van Het Markiezenhof. De binnenplaats biedt bij mooi weer ook de mogelijkheid om je event (deels) buiten te laten plaatsvinden. We maken graag voor je een suggestie op maat.
Lunch
Pistolet met jonge kaas ,oude kaas, Brie, gezond, achter ham, ei, zalm, kip kerrie, rosbief en nog veel meer... Vanaf € 6,75
Soepen
Romige soep van Roma Red tomaten, licht zoetig met fijn gehakte kruiden € 7,75
Krachtige runderbouillon, getrokken van schenkel en merg, met knapperige groenten € 7,75
Fijne lunchgerechten:
Carpaccio van Hollands rund met uitgebakken spekjes,huisgemaakte groene pesto en Rotterdamse oude kaas € 13.75
Een taartje van geitenkaas, gerookte zalm met veldsla, pruimensiroop en croutons € 16.50
Salade ‘La Pucelle’, Romaanse sla, rucola, knoflook mayonaise,uitgebakken spekjes, ei, tomaatjes, pitten en zaden en kaas € 15.50
Salade Burrata, extra romige Mozzarella, huisgemaakte groene pesto, dun gesneden Iberico ham en een kruidencrumble € 13,75
Krokante geitenkaaskroketjes met Little Gem salade, kruidige gemarineerde cherrytomaatjes en honingdip € 15,75
Charcuterie, ambachtelijke vleeswaren flinterdun gesneden met Amsterdamse ui en augurk € 16,75
Extra bij te bestellen:
Brood met kruidenboter (voor 2 personen) € 4,95
Broodbord met aioli, olijventapenade en verse tomatensalsa (voor 2 personen) € 7,50
Lunchbord Surf en Turf
Een bord met zowel koude gerookte vis- als vleessoorten met een vers afgebakken broodje, salade en tapenades.
€ 22,50
Bergs lunchbuffet
Een buffet dat wordt geopend met een kopje soep. Natuurlijk zijn er veel broodsoorten zoals volkoren-, wit-, bruin- en rogge- en harde broodjes. Verder zoet- en hartig beleg; kazen, vleeswaren, marmelade en vers fruit.
€ 21,50
Brunchbuffet
Soep van de dag, samengestelde salades zoals zalmsalade en huzarensalade, diverse kaassoorten, als bijvoorbeeld jonge- en oude kaas, brie, diverse vleeswaren, ham en paté, Gerookte- of gemarineerde vis, tomatensalade, komkommersalade en selderijsalade, stok-, en breekbrood, mousse van seizoensfruit en vanille
€ 39,50
Borrel
Borrelplanken (Prijs per persoon)
Kleine plank en meer…
Jong belegen kaas, Rotterdamse Oude, Spaanse olijven en Serrano ham
€ 9,50
Vlees- en kaasplank en meer…
Rotterdamse Oude, Brie, Serranoham, Spaanse olijven, twee mini kroketjes
en brood met aioli, verse tomatensalsa en kruidenboter
€ 14,50
Smulplank en meer…
Gemarineerde spareribs, gamba’s in knoflook, zalm met geitenkaas,
Brie, spiesje van ossenhaas, kippenvleugeltjes en brood met tapenades
€ 18,50
Bitter- en kaasgarnituur
Vleesbitterballen van de Bourgondiër volgens typische- en traditionele
Brabantse receptuur, 35 gram ieder, 8 stuks p.p. € 8,95
Van Dobben borrelmix; o.a. gehaktballetjes, kalsfvleesbitterballlen,
kipfiletnuggets, mini kaassoufflé’s, 8 stuks, € 8,95
Vegetarische bittergarnituur:, 8 stuks € 9,95
Portie jong belegen Hollandse kaas, 200 gram € 8,50Natuurlijk is het mogelijk een mix van gesorteerd bittergarnituur te bestellen waarbij u de invulling aan de chef-kok overlaat.
Eenvoudig, per stuk € 1,15
Luxe koude borrelgarnituren per stuk vanaf € 2,65
Voorbeeld drie gangen buffet
“Oud Hollands Captainsdinner”
Dit 'maaltje' stamt uit de tijden van de grote Engelse zeilschepen en die van de Nederlandse V.O.C. (Verenigde Oost-Indische Compagnie). Ze waren langdurig op zee zonder land te zien en in de vochtige scheepsruimen was 'normaal' voedsel snel beschimmeld en bedorven.
De gewone bemanning leefde voornamelijk op de rantsoenen van scheepsbeschuit (harde droge koeken), peulvruchten en spekvet die aan boord verstrekt werden (ze konden niet anders, als ze aan wal kwamen gaven ze hun gage meteen uit aan bepaalde dames en verzopen de rest).
De kapitein, was slimmer, goed opgeleid, verdiende meer, dronk minder en was meestal keurig getrouwd. Hij kon zich daardoor veroorloven om gezouten mager spek, mosterd en ingemaakt 'tafelzuur' mee op reis te nemen...... vandaar de naam 'Captains dinner'.
Wij presenteren vanuit dit Captains Dinner vanuit buffet:
Krachtige runderbouillon, getrokken van schenkel en merg, met knapperige groenten,
Bruine bonen met sjalotjes, witte bonen in tomatensaus, kapucijners met bacon, kidneybeans gegarneerd met groene kruiden, zuurkool, rul gehakt, verse worst en gekookte worst, casselerrib in bouillon, gekookte aardappelen en rijst, jus, piccalilly, mosterd en ketchup, gemengde rauwkost en Amsterdamse uitjes.
Mousse van vanille en rood fruit met coulis
€ 41,50
Naast voorstaand dinerbuffet hebben we voor je meerdere warme- en koude buffetten op aanvraag.
Feest/drankenarrangement, vanaf 40 personen:
Hofnar-arrangement
4 uurs feestarrangement:
Onbeperkt Hollands drankenarrangement
Twee koude luxe borrelgarnituren
Twee warme bittergarnituren
Nootjes en zoutjes op tafel
€ 48,50
Prinsen-arrangement
4,5 uurs feestarrangement:
Ontvangst met glas Cava
Onbeperkt Hollands drankenarrangement
Nootjes en zoutjes op tafel
Twee koude borrelgarnituren
Drie warme bittergarnituren
Worstenbroodje (half uur voor einde)
€ 55,50
Markiezen-arrangement
4,5 uur feestarrangement:
Ontvangst met glas Cava
Onbeperkt Hollands drankenarrangement
Buitenlands gedestilleerd wordt geschonken à € 2,50 per glas
Nootjes en zoutjes op tafel
Twee koude borrelgarnituren
Vier warme bittergarnituren
Broodje kroket (half uur voor einde)
€ 59,50
Deze all-in arrangementen zijn inclusief zaalhuur, aankleding en (bar)bediening.
Diner
Er zijn tal van mogelijkheden. We beschikken over een goede keuken met veel kennis en passie, om te koken voor jou. We werken graag met ingrédiënten van het seizoen. Onze menukaart wisselt dan ook per seizoen. Zie onze website voor de actuele kaart. Voor groepen kunnen wij buiten onze kaart om een suggestie op maat maken, waar mogelijk rekening houdend met jouw wensen en budget.