Groepsarrangementen

Succes verzekerd!

 

Voor jouw bijeenkomst reiken we je alle mogelijkheden aan om er een prachtig succes van te maken.

Het Markiezenhof ontstond aan het eind van de Middeleeuwen, na een aantal verbouwingen en uitbreidingen van het middeleeuwse hof van de heren van Bergen op Zoom. Jan van Glymes II en III, vader en zoon en beiden heer van Bergen op Zoom, gaven hiervoor de opdracht. Het geslacht van Glymes was eind vijftiende eeuw in hoog aanzien gekomen en deze status kwam terug in het paleisachtige karakter van het Markiezenhof.

In de loop der eeuwen is de functie van het complex meerdere keren gewisseld. Vanaf 1485 tot 1727 deed het Markiezenhof dienst als adellijk woonpaleis van de heren en later markiezen van Bergen op Zoom. Zij leefden voor korte of langere perioden in hun eigen stadspaleis in de stad. Eveneens vanaf 1485 was het Markiezenhof het bestuurscentrum van het Markiezaat, zelfs tot 1795. Het gebouw deed dienst als militair hospitaal in de periode 1795-1819 en daarna tot 1957 als kazerne.

Nadat in 1968 werd besloten om het gebouw open te stellen voor publiek door er een museum in te vestigen, onderging het Markiezenhof een ingrijpende renovatie. Het gebouw had geleden onder de vele jaren dat er een kazerne in gevestigd was. De renovatie, voltooid in 1987, bracht het stadspaleis terug in de grandeur van weleer….

Midden in het 15de eeuwse woon- en werkpaleis  Het Markiezenhof ligt Brasserie La Pucelle. De kelderbar van onze brasserie is toegankelijk op reservering voor kleine- en grotere gezelschappen. Leuk voor bijvoorbeeld het aperitief en het digestief bij een diner of voor verjaardagen, recepties en andere ontvangsten. Deze eeuwen oude boogkelder ademt de sfeer van weleer toen het nog de voorraadkelder was voor de oude bakkerij in het Markiezenhof.

Op de 1ste verdieping, met uitzicht over de Franse Tuin, is er de mogelijkheid om privé te dineren of een andere bijeenkomst te houden.

Wij hopen je te mogen verwelkomen in onze schitterende ambiance en staan garant voor een uiterst correcte uitvoering van je reservering.

Harko en Huyen Everts

 

Onderstaande suggesties gelden vanaf 30 personen Prijzen zijn per persoon of per item.

Bergs lunchbuffet

Een buffet dat wordt geopend met een kopje soep of een heerlijk pasteitje. Natuurlijk zijn er veel broodsoorten zoals volkoren-, wit-, bruin- en rogge- en harde broodjes. Verder zoet- en hartig beleg; kazen, vleeswaren, marmelade, frisse salades, gerookte vis en paté.  Het dessert is iedere dag wisselend. (fruit, taart, vla yoghurt) Inclusief koffie, thee, karnemelk en melk.

€ 26.50

Brunchbuffet

Soep van de dag, samengestelde salades zoals zalmsalade en huzarensalade, diverse kaassoorten, jonge en oude kaas en brie, diverse vleeswaren, hammen en paté, diverse vissoorten zoals bijvoorbeeld gemarineerde zalm en heilbot, diverse rauwkostsalades zoals tomatensalade, komkommersalade en selderijsalade, saté spiesjes en kip met kerrie, stok-, en breekbrood, cocktail van vers fruit.

€ 29,50

Lunchgerechten

Broodjes:

Pistolet  met jonge kaas  € 4,95

Pistolet oude kaas € 6,50

Pistolet met Brie € 6,50

Pistolet gezond € 6,95

Pistolet gekookte achterham € 6,50

 

Fijne lunchgerechten:

Carpaccio van Hollands rund met uitgebakken spekjes,

huisgemaakte groene pesto en Rotterdamse oude kaas  

€ 13.75

Een taartje van Bettinehoeve geitenkaas, gerookte zalm met veldsla,

pruimensiroop en croutons 

€ 13.50

Salade ‘La Pucelle’, Romaanse sla, rucola, knoflook mayonaise,

uitgebakken spekjes, ei, tomaatjes, pitten en zaden en kaas 

€ 12.50

Extra bij te bestellen:

Brood met kruidenboter (voor 2 personen) 

€ 3,95

Broodbord met aioli, olijventapenade en tomatensalsa (voor 2 personen) 

€  6,50

Surf en Turf

Een bord met zowel gerookte vis- als vleessoorten met een vers afgebakken broodje,

sla en saus. Ook te verkrijgen met alleen vlees of vis met verdere garnering 

€ 16,75

 

Borrelplanken en – garnituren

Kleine plank en meer…

Jong belegen kaas, Rotterdamse Oude, Spaanse olijven en Serrano ham

€   7,50

Vlees- en kaasplank en meer…

Rotterdamse Oude, Brie, Serranoham, Spaanse olijven, twee mini kroketjes

en brood met aioli, verse tomatensalsa en kruidenboter

€  12,50

Smulplank en meer…

Gemarineerde spareribs, gamba’s in knoflook, zalm met Bettinehoeve geitenkaas,

Brie, spiesje van ossenhaas, kippenvleugeltjes en brood met tapenades

€ 19,50

 

Bitter- en kaasgarnituur

Vleesbitterballen van de Bourgondiër volgens typische- en traditionele

Brabantse receptuur, 35 gram ieder, 8 stuks p.p.

 €  7,50

Van Dobben borrelmix;  o.a. gehaktballetjes, kalsfvleesbitterballlen,

kipfiletnuggets, mini kaassoufflé’s, 8 stuks,

€  7,50

Vegetarische bittergarnituur:, 8 stuks

€   8,50

Portie jong belegen Hollandse kaas, 250 gram

€   6,75

 

Natuurlijk is het mogelijk een mix van gesorteerd bittergarnituur te bestellen waarbij u de invulling aan de chef-kok overlaat.

Eenvoudig, goed verzorgd per stuk

€ 0.95

Luxe koude borrelgarnituren per stuk

€ 1.75

 

Buffetten en diner

 

“Oud Hollands Captainsdinner”

Dit 'maaltje' stamt uit de tijden van de grote Engelse zeilschepen en die van de Nederlandse V.O.C. (Verenigde Oost-Indische Compagnie). Ze waren langdurig op zee zonder land te zien en in de vochtige scheepsruimen was 'normaal' voedsel snel beschimmeld en bedorven. 

De gewone bemanning leefde voornamelijk op de rantsoenen van scheepsbeschuit (harde droge koeken), peulvruchten en spekvet die aan boord verstrekt werden (ze konden niet anders, als ze aan wal kwamen gaven ze hun gage meteen uit aan bepaalde dames en verzopen de rest).

De kapitein, was slimmer, goed opgeleid, verdiende meer, dronk minder en was meestal keurig getrouwd. Hij kon zich daardoor veroorloven om gezouten mager spek, mosterd en ingemaakt 'tafelzuur' mee op reis te nemen...... vandaar de naam 'Captains dinner'.

Wij presenteren vanuit dit Captains Dinner vanuit buffet:

 Goed gevulde groentensoep met balletjes, bruine bonen met sjalotjes, witte bonen in tomatensaus, kapucijners met bacon, kidneybeans gegarneerd met groene kruiden, zuurkool, rul gehakt, verse worst en gekookte worst, casselerrib in bouillon, gekookte aardappelen en rijst, jus, piccalilly, mosterd en ketchup, gemengde rauwkost en Amsterdamse uitjes. Bavarois met saus van rood fruit.

€  36,50

“De Veste" (koud)

Filets van gerookte forel op een salade van bleekselderij, jonge prei en remoulade

Garnalen op smaak gebracht met fijngesnipperde sjalotjes, overgoten met een zachte cocktailsaus

Twee verschillende soorten gerookte ham vergezeld van honingzoete meloen

Huisgemaakte krabsalade met een garnituur van rivierkreeftjes

Boerenpaté met gekonfijte uitjes op een bedje van aardappelsalade met spekjes

Salade Nicoise; tonijn, olijven, tomaat en haricots verts met een kruidenvinaigrette

Vleessalade en aardappelsalade fraai opgemaakt met een keur aan kruiden

Komkommersalade met een kruidendressing en witte koolsalade aangemaakt met een kerriedressing

Stokbrood, boter en sauzen

€ 36.50

"De Maagd" (koud)

Gepocheerde Schotse zalmmootjes opgemaakt met een garnituur van citroen, tomaat en broccoli

Cocktail van garnaaltjes met gerookte kuikenborst en meloen met een cocktailsaus

Gerookte pepermakreel met bijpassend garnituur

Overheerlijke tartaar van forel op smaak gebracht met rode ui en verse tuinkruiden

Runderribstuk rustend op een knolselderijsalade met een lichte kerrietoets

Graankipfilet gegarneerd met verschillende fruitsoorten

Gerookte varkensrib omgeven door een salade van witte kool en rozijntjes

Salade van beenham, ananas en champignons bereid op exotische wijze

Vleessalade en aardappelsalade fraai opgemaakt met een keur aan kruiden

Witte koolsalade aangemaakt met een kerriedressing

Salade van groene - en gele courgette

Stokbrood, breekbrood, boter en sauzen

€ 41.50

"De Gevangenenpoort" (koud / warm)

Gemarineerde zalm met een saus van kandij, mosterd en dille

Diverse garnaaltjes met sjalotjes en meloen genappeerd met een romige cocktailsaus

Ambachtelijk gerookte zalm en forel op een bedje van bleekselderij en kappertjes

Salade van scampistaartjes, jonge prei, paprika en sjalotten met een gemberdressing

Vlees- en aardappelsalade, fraai opgemaakt met een keur aan kruiden

Diverse warme vissoorten in een kreeftensaus

Langzaam gegaard bosvarken in truffeljus

Warme aardappel- en groentengarnituren

Tomatensalade bedekt met een French dressing en komkommersalade met een kruidendressing

Stokbrood, breekbrood, boter en sauzen

€ 45,50

 

Feest/drankenarrangement, vanaf 30 personen:

 

Hofnar-arrangement

4 uurs feestarrangement:

Onbeperkt Hollands drankenarrangement

Twee koude luxe borrelgarnituren

Twee warme bittergarnituren

Nootjes en zoutjes op tafel

€ 37,50

Prinsen-arrangement

4,5 uurs feestarrangement:

Ontvangst met glas Cava

Onbeperkt Hollands drankenarrangement

Nootjes en zoutjes op tafel

Twee koude borrelgarnituren

Drie warme bittergarnituren

Worstenbroodje (half uur voor einde)

€ 43,50

Markiezen-arrangement

4,5 uur feestarrangement:

Ontvangst met glas Cava

Onbeperkt Hollands drankenarrangement

Buitenlands gedestilleerd wordt geschonken à € 2,50 per glas

Nootjes en zoutjes op tafel

Twee koude borrelgarnituren

Vier warme bittergarnituren

Broodje kroket (half uur voor einde)

€ 47,50

Deze all-in arrangementen zijn inclusief zaalhuur, aankleding en (bar)bediening.

 

Diner

Er zijn tal van mogelijkheden. We beschikken over een goede keuken met veel kennis en passie, om te koken voor jou. We werken graag met ingrédiënten van het seizoen. Onze menukaart wisselt dan ook per seizoen.  Zie onze website voor de actuele kaart. Voor groepen kunnen wij buiten onze kaart om een suggestie op maat maken, waar mogelijk rekening houdend met jouw wensen en budget.