Ontvangsten

U zoekt een locatie voor de mooiste dag van uw leven. U wilt met uw familie en vrienden uw verjaardag vieren. De house warming party doet u toch liever niet in uw eigen nieuwe huis.

Er zijn meer dan 100 redenen om het leven te vieren. Wij helpen u graag daarbij.

Het Markiezenhof ontstond aan het eind van de Middeleeuwen, na een aantal verbouwingen en uitbreidingen van het middeleeuwse hof van de heren van Bergen op Zoom. Jan van Glymes II en III, vader en zoon en beiden heer van Bergen op Zoom, gaven hiervoor de opdracht. Het geslacht van Glymes was eind vijftiende eeuw in hoog aanzien gekomen en deze status kwam terug in het paleisachtige karakter van het Markiezenhof.

In de loop der eeuwen is de functie van het complex meerdere keren gewisseld. Vanaf 1485 tot 1727 deed het Markiezenhof dienst als adellijk woonpaleis van de heren en later markiezen van Bergen op Zoom. Zij leefden voor korte of langere perioden in hun eigen stadspaleis in de stad. Eveneens vanaf 1485 was het Markiezenhof het bestuurscentrum van het Markiezaat, zelfs tot 1795. Het gebouw deed dienst als militair hospitaal in de periode 1795-1819 en daarna tot 1957 als kazerne.

Nadat in 1968 werd besloten om het gebouw open te stellen voor publiek door er een museum in te vestigen, onderging het Markiezenhof een ingrijpende renovatie. Het gebouw had geleden onder de vele jaren dat er een kazerne in gevestigd was. De renovatie, voltooid in 1987, bracht het stadspaleis terug in de grandeur van weleer..

Gelegen midden in het 15de eeuwse Markiezenhof bieden wij u verschillende kamers en gewelven aan om Uw dag te vieren. In de zomer kunnen we ook naar buiten.... het terras biedt tal van mogelijkheden.

De complete aankleding en catering wordt door ons verzorgd. Met meer dan 30 jaar ervaring in het Hof weten we hoe we het u en uw gasten naar de zin kunnen maken. Van eenvoudige - tot luxe vieringen, met of zonder feestarrangement ,we houden rekening met uw budget. U kunt er zijn voor uw gasten, wij verzorgen graag de rest.

Email